Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σαν παλιό σινεμά...(2)

Παίζω κρυφτό πότε με τη θλίψη και πότε με τον πόνο...
Πάντα μου άρεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πίστευα ότι μπορείς πιο εύκολα να αιχμαλωτίσεις το συναίσθημα εκεί... Χωρίς τις φανφάρες των χρωμάτων, μόνο το πρόσωπο και η έκφραση του. Να θυμηθώ να βγάλω όσους γνωρίζω ασπρόμαυρες φωτογραφίες.. Ίσως καταλάβω τι αισθάνονται.. 
Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα...
Στη ζωή σου θα συναντήσεις ανθρώπους εγωμανείς, που προσφέρουν δηλητήριο, καταστροφικούς, διπρόσωπους, αδιάφορους.. Μη τους αφήσεις να σε αγγίξουν, αλλά και να σε αγγίξουν αγκάλιασε τους. Θα τους αιφνιδιάσει. Θα τα χάσουν. Παίζει και να ανταποκριθούν και να σε σφίξουν και αυτοί. Η αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο. Η σφιχτή αγκαλιά και όχι η ψεύτικη.
Έχει πανσέληνο απόψε, λάμπει το φεγγάρι.. Αν το καλοσκεφτείς πως γίνεται η πανσέληνος; το φεγγάρι περνάει από όλες τις φάσεις και εμείς το βλέπουμε κάθε μήνα διαφορετικά.. Κάνει έναν κύκλο για να φτάσει στο τόσο όμορφο μυστήριο που κρύβει η πανσέληνος. Έτσι είναι και η ζωή, κανει κύκλους.. Άλλοτε μας βάζει στα ίδια και στα ίδια όχι γιατί είναι η μοίρα μας να πάθουμε για να μάθουμε πολλές φορές αλλά ίσως γιατί κάποια στιγμή θα γίνει σωστά, αρκεί να πιστεύεις.. Δεν πειράζει αν αποτύχεις μια φορά, αν σπάσεις τον κύκλο.. Μπορείς και 2η και 3η και αν τα κουραστείς μη τα παρατήσεις, μη δειλιάσεις, μην κρυφτείς... Μην αφήσεις το φεγγάρι να χαθεί, να αφήσει μισό το κύκλο του.. Ένας κύκλος δίχως ωραίο τέλος είναι σαν τη σημερινή βραδιά χωρίς πανσέληνο.. Σκέψου αισιόδοξα, αν δεν πιστεύεις σε τίποτα βγες έξω και κοίτα ψηλά... Το βλέπεις το φωτεινό ασημόλευκο κύκλο στο σκοτεινό ουρανό;; Εκεί πάτησε άνθρωπος, άνθρωπος που ήταν σαν και σένα... Απλώς το ήθελε τόσο πολύ και το κατάφερε.. Αν ζυγίσεις τη θέληση σου με τη δικιά του σίγουρα η ζυγαριά θα γείρει προς εκείνον.. Δεν υπάρχουν θαύματα στον κόσμο, δεν υπάρχει μαγεία αν δεν πιστέψεις εσύ... Θες να δεις ένα θαύμα και να πιστέψεις;; Γίνε το θαύμα..
Η ζωή μου είναι σαν το παλιό σινεμά... Ασπρόμαυρη, κλασσική, γεμάτη παρεξηγήσεις, έρωτες, τραγούδια και φωνές.. Γεμάτη πρωταγωνιστές και άνθρωποι που μας προσέχουν στα παρασκήνια.. Γεμάτη χαρά και δάκρυα.. Γεμάτη γέλιο και κλάμα... Γεμάτη όνειρα και απελπισία.. Έτσι είναι και το παλιό σινεμά... Έχει ποιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου